Proiectul AVATAR

 • SUDOR - DE LA TEORIE LA PRACTICĂ

  SUDOR - DE LA TEORIE LA PRACTICĂ

 • PRIMĂRIA LUNA SUSȚINE DEZVOLTAREA CAPITALULUI UMAN PRIN AVATAR !

  Prin intermediul proiectului Avatar, Primăria Luna, încearcă să acopere nevoile de dezvoltare a capitalului uman !

  Împreună vom reuși să realizăm ceva memorabil !

 • A început cursul de sudor la Luna

  Anunțăm o noua etapă de implementare a proiectului AVATAR, Acţiuni cu Valoare Adăugată pentru Ţară prin Antreprenoriat şi Recalificare în comuna Luna. Este vorba despre demararea cursului de sudor, curs calificare nivelul 2, 720 ore. Începem cursul, oficial din data de 16 decembrie, cu 20 de participanți. Cursurile se vor desfășura la Școala Gimnazială Luna. Cursul presupune 1/3 ore teorie și 2/3 ore practică.

 • A început cursul de sudor la Luna

  Anunțăm o noua etapă de implementare a proiectului AVATAR, Acţiuni cu Valoare Adăugată pentru Ţară prin Antreprenoriat şi Recalificare în comuna Luna. Este vorba despre demararea cursului de sudor, curs calificare nivelul 2, 720 ore. Începem cursul, oficial din data de 16 decembrie, cu 20 de participanți. Cursurile se vor desfășura la Școala Gimnazială Luna. Cursul presupune 1/3 ore teorie și 2/3 ore practică.

 • Informarea și consilierea profesională personalizată

  Proiectul Avatar implementează măsuri active integrate și personalizate de informare, consiliere profesională, mediere, formare profesională și consultanță pentru inițierea unei afaceri.  

 • Educație = Inserție pe piața muncii

  Pentru a debuta în intenția noastră de a trezi interesul persoanelor tinere și nu numai, din mediul rural, pentru a accesa forme ale educației, indiferent de natura acestora, începem cu amintirea celor mai relevante prevederi din Legea educaţiei naţionale.

 • AVATAR – o soluție pentru comuna Luna

  AVATAR, proiect strategic implementat pe Axa Prioritară 5, Domeniul major de intervenţie 5.2 „Promovarea sustenabilităţii pe termen lung a zonelor rurale în ceea ce priveste dezvoltarea resurselor umane şi ocuparea forţei de muncă" , este solutia accesata de primaria Luna pentru a oferi noi oportunitati fortei de munca locale. 

 • Echipa AVATAR – prezentă la Bursa Locurilor de Muncă, 26 septembrie 2014

  Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Cluj a organizat, în data de 26 septembrie, Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenţi, în Cluj-Napoca. Evenimentul a avut loc la Cluj Arena, Aleea Stadionului, nr. 2, Tribuna B, în intervalul orar 09:00 - 13:00. La eveniment au participat 38 de agenţi economici din judeţul Cluj, care au oferit un număr de aproximativ 1200 de posturi disponibile pentru persoanele din evidenţele agenţiei de ocupare, aflate în căutarea unui loc de muncă.

 • AVATAR – O noua sansa pentru imbunatatirea competentelor oamenilor din comuna Luna

   
  In data de 17 septembrie 2014, primăria Luna a implementat nouă etapă a proiectului AVATAR, Acţiuni cu Valoare Adăugată pentru Ţară prin Antreprenoriat şi Recalificare.

 • RAPORT PRIVIND TRANSFERUL DE BUNE PRACTICI IN CADRUP PROIECTULUI AVATAR

  In cadrul proiectului AVATAR un obiectiv principal este reprezentat de analiza si adoptarea de bune practici de la nivel transnational in vederea identificarii de masuri active de ocupare inovatoare, inclusiv de diversificare a economiei rurale, care vor fi implementate in mediul rural.

   

 • REVITALIZAREA PIETEI MUNCII IN ZONA RURALA LUNA

  Oportunitatile pentru oamenii din comuna Luna care vor sa munceasca si obiectivul proiectului AVATAR
  Primaria Luna, partener in cadrul proiectului Avatar este o institutie a administratiei publice locale, avand in componenta 3 localitati: Luna - resedinta comunei, Luncani si Gligoresti. Teritoriul administrativ al comunei ocupa o suprafata de 5328 ha, avand o populatie de circa 5000 locuitori.

 • Beneficiile proiectelor ce vizeza dezvoltarea competentelor umane pentru comunitatile rurale

  Scopul Programului Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane, adaptat nevoilor curente din comunitatile rurale, este in principal acela de a revitaliza piata muncii. Oamenii de la sate au nevoie de incredere, de competente si calificari noi si de facilitarea insertiei de piata muncii. Pasii de urmat sunt multi, uneori anevoiosi din cauza rezistentei unor persoane la schimbare, insa proiectele implementate prin finantare POSDRU reprezinta a doua sansa pentru oamenii de la sate. Indraznim sa spunem ca acestea reprezinta cea mai buna sansa pentru cariera decenta si pentru dinamizarea a unor zone afectate de probleme socio-economice.

   

   

 • Comunicat de presa lansare proiect AVATAR


  Primaria Comunei Luna este parteneră în cadrul proiectului AVATAR - "Acţiuni cu Valoare Adăugată pentru Ţară prin Antreprenoriat şi Recalificare", cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013.

  Acest proiect strategic se derulează în perioada aprilie 2014 - septembrie 2015.

  Liderul de parteneriat este Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR). Consorţiul este completat de Sistemi Formativi Confindiustria Umbria (SFCU), în calitate de partener transnational.

  Proiectul are un buget de 6.481.373,14 lei şi vizează facilitarea inserţiei pe piaţa muncii a 1000 de persoane din mediul rural, la nivelul a 5 regiuni de implementare (Bucureşti-Ilfov, Nord Est, Nord Vest, Sud Est, Sud Muntenia), prin implementarea unor măsuri active integrate şi personalizate de informare, consiliere profesională, mediere, formare profesională şi consultanţă pentru iniţierea unei afaceri.

  În următoarele 17 luni de implementare peste 200 de persoane din localitaţile comunei Luna vor beneficia de serviciile gratuite oferite în cadrul proiectului. Dintre acestea 80 vor participa la cursuri de formare şi dezvoltare profesională.