SUDOR - DE LA TEORIE LA PRACTICĂ

În cadrul proiectului AVATAR- Acţiuni cu Valoare Adăugată pentru Ţară prin Antreprenoriat şi Recalificare implementat în comuna Luna se desfăsoară partea a doua a programului de formare profesională pentru meseria de sudor, curs calificare nivelul II de 720 ore, din care 1/3 teorie si 2/3 practică.
Prima parte, cea teoretică, care a demarat în luna decembrie 2014 si care s-a desfăsurat la Scoala Gimnazială Luna este urmată în prezent de instruirea practică a cursantilor.
Expertii din proiect, alături de furnizorul de formare profesională mizează pe caracterul participativ-activ al cursantilor pentru a le putea oferi acestora întreg ansamblul de competente necesare pentru o piată a muncii competitivă.
Furnizorul de fomare profesională a optat pentru construirea unor relaţii de comunicare eficiente şi constructive în cadrul cărora participantii obţin beneficii semnificative în planurile cognitiv, atitudinal şi practic-aplicativ.
Functia motivatională a metodei de predare este relevantă deoarece prin intermediul acesteia formatorul reuşeşte să facă activitatea atractivă pentru beneficiari, să stimuleze motivaţia în învăţare, interesul pentru studiu menit să susţină efortul cognitiv de mobilizare psihică.
Mai mult decât atât la finalul activităţilor de formare rezultatele si deprinderile cursantilor nu se vor referi doar la evolutia acestora în domeniul cognitiv- cunoştinţe, priceperi, capacităţi, abilităţi, cât mai ales la întregul spectru de comportamente care vor contribui la integrarea socio-profesională durabilă a acestora.
Mărturii ale activitătii practice efectuate la baza de productie ACI pot fi vizualizare prin accesarea linkurilor de mai jos:
· https://www.youtube.com/watch?v=clw-MZxKTAs
· https://www.youtube.com/watch?v=_Qzxjp8XDr8
· https://www.youtube.com/watch?v=tWvD6Y0XleI
Mentionăm încă o dată că prin intermediul proiectului AVATAR, toti cursantii beneficiază de transport gratuit tur-retur între locatia de formare profesională si comuna Luna, precum si de catering.
Mai jos puteti urmări o selectie foto realizată în cadrul programului de formare profesională, partea practică:
 
 

 


Download fisier atasat: AVATAR CURS SUDORI.doc