AVATAR – O noua sansa pentru imbunatatirea competentelor oamenilor din comuna Luna

 
In data de 17 septembrie 2014, primăria Luna a implementat nouă etapă a proiectului AVATAR, Acţiuni cu Valoare Adăugată pentru Ţară prin Antreprenoriat şi Recalificare.

Proiectul AVATAR vizează realizarea următoarelor activități principale:
  • - 1. Management
  • - 2. Achiziţii publice
  • - 3. Informare şi publicitate
  • - 4. Crearea unei rețele transnaționale pentru facilitarea schimburilor și a adoptării de bune practici legate de furnizarea măsurilor active de ocupare în mediul rural
  • - 5. Înregistrarea, menținerea grupului țintă și furnizarea serviciilor de informare și consiliere profesională personalizată 
  • - 6. Acreditarea și furnizarea cursurilor de formare 
  • - 7. Furnizarea serviciilor de mediere și suport pentru integrarea la locul de muncă
  • - 8. Furnizarea de servicii de asistență și consultanță pentru începerea unei activități independente pentru persoanele informate, consiliate și/sau formate.
În cadrul activităţii numărul 5, înregistrarea, menținerea grupului țintă și furnizarea serviciilor de informare și consiliere profesională personalizată, experţii proiectului AVATAR s-au întâlnit astăzi, începând cu ora 11.00 a.m., la Căminul Cultural Luna, cu 25 de persoane aparţinând grupului ţintă, pentru a completa documentele de înregistrare. Cu această ocazie experţii proiectului au avut timp să discute personal cu fiecare membru al grupului ţintă înscris. Aceştia au identificat împreună principalele direcţii de urmat pentru consiliere profesională, adaptate individului. Această întâlnire este prima dintr-o serie de 3, premergătoare activitații de informare si consiliere. Scopul acestor activități integrate este de a selecta persoanele pentru participarea la programele de formare profesionala.
Activitățile proiectului, ce se va desfasura pana in luna septembrie 2015, presupun furnizarea de informaţii şi sprijin specializat grupului ţintă cu privire la alegerea unei ocupaţii şi la posibilităţile de formare profesională adaptate nevoilor acestora, urmărindu-se, de asemenea, creşterea stimei de sine, optimizarea comportamentului şi actiunilor persoanei în scopul (re)integrării socio-profesionale, determinarea membrilor grupului ţintă de a deveni mai activi pe piata forţei de muncă, identificarea deprinderilor profesionale, a aptitudinilor persoanei consiliate, creşterea autonomiei şi responsabilităţii personale în căutarea unui loc de muncă.
Utilizand o metodolodie si informații privind bune practici în domeniul ocupării, transferate de la un partener italian (Societatea pentru Formare Profesională, din cadrul Confindustria Umbria) în primul rând s-a determinat exact în ce categorie a grupului ţintă se încadrează fiecare persoană: persoane inactive, persoane aflate în cautarea unui loc de munca, șomeri tineri și de lungă durată și persoane ocupate în agricultura de subzistentă. Apoi, s-a acordat o atenţie sporită pentru a sublinia acele informaţii cu privire la oportunităţile de ocupare existente, precum şi la competenţele pe care membrii înscrişi le pot dobândi participand activ în cadrul proiectului.
După realizarea etapei de informare și consiliere, fiecare persoană va fi orientată spre a opta pentru unul dintre cursurile ce vor fi desfăşurate în cadrul proiectului AVATAR: curs de dezvoltare a competenţelor antreprenoriale, curs de dezvoltare a competenţelor TIC, cursuri de limbi străine, cursuri de calificare/recalificare: lucrător instalator pentru construcţii; operator introducere, validare date; lucrator in comert; manichiurist-pedichiurist și frizer.

În concluzie, îi reinvităm cu această ocazie pe cei care se încadrează în grupul ţintă şi nu s-au înscris încă, să se înscrie în proiectul AVATAR!

Poza AVATAR – O noua sansa pentru imbunatatirea competentelor oamenilor din comuna Luna